Gravid 2.0

6. november 2019 0 Af Line

Inden jeg blev gravid den her gang, havde jeg hørt rygterne om, at det er en helt anden oplevelse anden gang end første gang, man er gravid. Det er jeg sådan set enig i men noget er altså også som første gang! Så jeg har fundet de ting, der er anderledes anden gang men også dem, der ikke er!

  1. Vandrejournal eller hellig gral? Da jeg fik min vandrejournal tilbage i 2012, da jeg var gravid med Molly, var det den vildeste oplevelse – jeg modtog den af lægen som om det virkelig var den hellige gral. Den her gang, stod jeg lettere irriteret og ventede på at få den, så jeg kunne nå min bus og komme hjem og pleje min kvalmeramte krop. Og denne her gang er den hverken genstand for særlig meget opmærksomhed eller beundring men den er mere den der irriterende ting, jeg altid skal huske at ha’ med!
  2. Skal der ikke to til en tango? Oh yes, nu kommer den værste ting ved at være gravid anden gang! Jeg er så alene med graviditeten og beundringen af det lille søde monster i maven. Sidste gang brugte vi uendelige mængder af tid på at stirre på maven og bagefter kigge forelsket på hinanden. Mathias sprang afsted efter mine cravings på alle tider af døgnet og nu er jeg heldig, hvis han laver en kop te til mig uden at udbryde sit sædvanlige suk! Selvom at jeg brokker mig over det, så er jeg 100% med på, at det bare er sådan at det er anden gang, når der også er et andet barn, der skal ha’ mad, i skole osv.
  3. 27+0?!? Alle snakker om at man anden gang ikke aner, hvor langt man er i graviditeten men for mig er det helt som sidste gang! Jeg er nærmest i søvne klar over, hvor langt jeg er og hvad baby i maven nu kan!
  4. Hvem sagde træt? Jeg er så fucking træt den her gang! Jeg havde nogle uger i starten af det her trimester, hvor jeg var nogenlunde frisk men nu er jeg igen fuldstændig smadret! Og det var jeg måske også sidst men der kunne jeg også sove stort set, når jeg ville. Nu er der også det der andet barn, der gerne vil ha’ et par timer med en nogenlunde sjov og frisk mor om eftermiddagen!
  5. Var jeg gravid der? Tiden går bare hurtigere anden gang! Når jeg tænker tilbage, kan jeg ikke fatte, at jeg rent faktisk var gravid i sommerferien, fordi jeg ikke føler, at jeg har været gravid i så lang tid. Så selvom at de sidste 3 måneder føles som lang tid, så går de sikkert også hurtigt!
  6. Middel eller mål? Min graviditet med Molly var virkelig et mål i sig selv. Jeg var vild med den der følelse af at være den gravide (og i centrum). Den her gang er graviditeten virkelig kun et middel mod at nå målet: endnu et dejligt lille bassebarn!
  7. Kan man se, at jeg er gravid? Da jeg var gravid med Molly, var jeg så glad for at ingen kunne se, at jeg var gravid de første måneder og jeg fik det fysisk dårligt, da jeg opdagede de første (mange) strækmærker, Den her gang er jeg rimelig cool med både den store mave, vægtøgning og strækmærkerne.
  8. Var hun bare en prøvekanin? Alle tænker og mange siger det! Første barn er jo sådan set bare en nuttet prøvekanin for alle ens forældreevner! På trods af et mega hård efterfødselsforløb sidste gang, så er jeg meget mere rolig den her gang ved tanken om at skulle være nogens mor. Jeg kender mig selv som mor, Mathias som far og så har vi prøvet de der 1000 praktiske ting med en baby! Det bliver ikke let som en leg men mange ting bliver helt sikkert nemmere!