10 grunde til at det IKKE er helt fantastisk at være gravid!

10 grunde til at det IKKE er helt fantastisk at være gravid!

29. august 2019 0 Af Line

“At være gravid er en helt fantastisk oplevelse” stod der allerførst i reklamen for gravidtræning, der dukkede op på mit feed på Facebook for nogle dage siden.

Min allerførste tanke var at personen, der havde lavet reklamen a) Ikke havde været gravid, b) havde været gravid men for flere år siden eller c) havde haft en overnaturlig graviditet, der rent faktisk havde været fantastisk.

Uanset hvad vil jeg gå så langt og give afsenderen ret i, at ja, en graviditet er fantastisk fordi man skaber et nyt liv inden i sig. Det er i sig selv jo fuldstændigt fantastisk i ordets reneste form.

Men på trods af det helt fundamentale fantastiske i at være gravid, så tillader jeg mig med fare for at lyde utaknemmelig for det fantastiske mirakel i min mave at komme med mine 10 bud på, hvorfor det IKKE (altid) er fantastisk at være gravid:

  1. Kvalme, kvalme og mere kvalme. Min kvalme startede nogle dage før jeg overhovedet testede positivt altså for 3 måneder. I starten var den selvfølgelig mild, så en periode med meget kvalme og opkast og nu er den igen blevet mindre og jeg har i dag kastet op for første gang i 6 dage! Så det går fremad!
  2. En alt for god lugtesans. En lugtesans der kan lugte alt på flere meters afstand er IKKE en god kombi med kvalme. Jeg har formået at kaste op flere gange fordi jeg synes, at vores køleskab lugter og så var der den morgen i sidste uge, hvor Mathias’ ækle prut fik mig til at kaste op.
  3. Halsbrand i 2. trimester? Jeg huskede (forkert), at halsbrand først kom i 3. trimester men jeg har da været så heldig allerede at ha’ det nogle dage nu.
  4. Forkølet uden at være forkølet. Min næse føles konstant stoppet selvom den ikke er det. Går ud fra, at det er følsomme slimhinder, der er skyld i det.
  5. Kan der være mere luft derinde? Seriøst jeg prutter som gjaldt det mit liv og det bliver ved. Uanset hvor meget, der kommer ud bliver der åbenbart bare ved med at være luft derinde.
  6. En mave der opfører sig mærkeligt. Udover masser af luft og kvalme, så har mine tarme de sidste 3 måneder opført sig på måder, der ikke behøver at blive gentaget.
  7. Teoretisk øget sexlyst. Min graviditetsapp bilder mig ind, at min sexlyst burde være blevet større omkring det her tidspunkt. Og ja, det er den helt sikkert! Altså i hvert fald i teorien! I praksis henviser jeg bare til de 6 ovenstående punkter!
  8. Træt med træt på. OMG. Jeg var træt i de allerførste uger, så var jeg mindre træt i et par uger og nu er jeg mega træt igen. Jeg er lige nu oppe på to lure om dagen. Og så var man glad for at være selvstændig!
  9. Er der nogen, der forstår mig? Udover de fysiske ting, der sker når man er gravid, er der også to psykiske ting, som jeg kæmper med. Den første er ensomhed! Jeg har følt mig så ensom i den her graviditet, hvilket jeg slet ikke gjorde sidst. For det første så føler jeg mig utroligt alene med alle mine tanker fra sidste fødsel og selvom folk omkring mig lytter, så føles det ikke som om, at nogen helt forstår mig. Jeg glæder mig til at skulle starte til jordemoder og heldigvis har jeg fået flere konsultationer, så der er tid til at snakke sidste fødsel ordentligt igennem. Den anden ting, der har gjort følelsen af ensomhed større er, at jeg ikke føler, at Mathias er lige så meget involveret i den her graviditet som med Molly. Jeg ved, at han prøver men at det er svært, når han også skal tage sig af Molly.
  10. Flere og færre bekymringer. Lillesøster bliver jo vores andet barn og derfor er vi begge to meget mere afslappet omkring nærmest alt. På trods af det, er jeg nogle dage tusind gange mere bekymret denne her gang. Jeg ved, at det er angsten, der totalt irrationelt fucker med mig. Et skørt eksempel er, at jeg lige efter nakkefoldsscanningen, fik overbevist mig selv om at “de” havde sat en andens scanningsvideo på og at det slet ikke var min raske livlige baby, jeg havde set. Det er fucked og det er min angst. Jeg kender heldigvis angsten og ved, at den kan holdes nede med tilpas søvn og masser af meditation!

Jeg har også skrevet det her indlæg om at være en smule pregzilla under graviditeten.