FUCK! Jeg har (snart) et skolebarn!

FUCK! Jeg har (snart) et skolebarn!

9. maj 2019 0 Af Line

I går var vi til samtale med Mollys nye klasselærer for at sige hej og høre lidt om alt det praktiske med skolestart og livet i børnehaveklassen.

Da vi går ud derfra siger jeg i lige dele panik og stress kl 8?!?!? og Mathias’ svar er “Jep, nu har vi gået i 4,5 år og været rimelig forskånet for det hele.

Det hele er i det her tilfælde hele hamsterhjulsmøllen med madpakker hver dag, op før 7 og struktur efter struktur efter struktur.

For det har vi virkelig (og heldigvis) været rimelig forskånet for i de her første 4,5 år af Mollys institutionsliv.

Men nu er der ingen vej udenom eller lige bortset fra hjemmeskole, hvilket jeg har overvejet før og helt seriøst nåede at overveje flere gange i løbet af dagen i går.

Jeg tror dog, at vi dropper hjemmeskoleideen og kniber ballerne sammen og vender os til at skulle (alt for) tidligt op og smøre madpakker hver evig eneste dag.

Hvis så bare struktur, tidlige morgener og madpakker var det eneste, jeg nu skulle forholde mig til, så ville det være okay!

Men nej, jeg skal nu forholde mig til, at jeg om 3 måneder har et skolebarn, der kalder mig fucking lorte mor, når hun er sur på mig og helt bogstavligtalt er på vej ud i en verden, der er så meget større end hende.

Og selvom at jeg ved, at der er knap 6 år fra at hun allerførste gang kiggede op på mig og så til nu, hvor hun altid kan finde 1000 ting, der er mere spændende end at kigge på sin mor, så føles det alligevel som om, at de sidste 6 år kun er et par år.

Jeg troede aldrig, at jeg ville være den type mor, der ville være rørt og totalt overvældet, når mit barn skulle i skole. Men fuck, det er jeg altså.

Det føles alt for tidligt og alt for vildt at lukke min lille musse ud i den store verden. Og hvorfor fanden er der ingen, der brokker sig over nomineringen i skolen? 20 børn til 1 voksen!?! Fuck!

Hvem skal så sikre sig, at hun får spist og drukket hver dag? Er der nogen, der hjælper hende, når hendes tøj bliver vådt? Bliver det opdaget, hvis hun bliver drillet eller ikke har nogen at lege med? Og hvad nu hvis hun slet ikke kan li’ at gå i skole? Fuck!

Jeg stopper mit panikindlæg her og håber, at jeg bliver lige så klar til skolestart om 3 måneder, som barnet har været i de sidste mange måneder!