Alt det ingen fortalte dig, før du blev mor!

Alt det ingen fortalte dig, før du blev mor!

30. april 2019 0 Af Line

Da jeg var gravid med Molly, troede jeg, at jeg havde nogenlunde en ide om hvordan det ville være at være mor. Både ud fra det jeg kunne forestille mig og alt det jeg fik fortalt af andre. Jeg synes især, at der var tre ting, jeg fik at vide af andre forældre og det var mindre søvn, mindre kærestetid og nye prioriteter.

Og de fik ret! Der har været meget mindre søvn, mindre tid alene med Mathias og så har jeg helt sikkert fået andre prioriteter i livet efter, at Molly kom.

Men og det er et stort men! De ting er ikke de sværeste, de hårdeste eller de eneste ting, der er forandret.

Så her får du 5 ting som ingen havde fortalt mig inden, at jeg blev mor og den ene ting, som de havde fortalt, men som jeg først forstod, da Molly kom:

  1. Man er altid på! Som i altid. Enten mentalt eller fysisk! Der er ingen “jeg-tager-lige-3-måneders-orlov-fra-forældrelivet” og iøvrigt er der heller ingen “jeg-tager-lige-5-minutters-orlov-fra-forældrelivet”. Heller ikke selvom, at barnet er afsted i vuggestue, børnehave eller skole. Er man først forælder, er man det ALTID!
  2. Praktiske ting! Dem er der pludselig en milliard af, når man bliver forældre og det stopper ikke efter bleskiftealderen. Nu er det bare rod, tørre op efter “jeg-skulle-lige-lave-parfume-indenfor-legen” og madpakker.
  3. Du bliver mor! Ja ja! Jeg kunne måske have sagt mig selv, at efter 9 måneders graviditet venter morrollen men altså. Jeg havde aldrig rigtigt forstået hele det fuldstændigt sindssyge i, at der pludselig er et meget lille og hjælpeløst væsen, der er 100% afhængig af en og den hvide væske, der kommer ud af ens bryster. ÅH shit, hvor havde jeg meget pres over det i de første 6 måneder af Mollys liv, inden hun begyndte at spise rigtig mad.
  4. Intet er gratis! Ting, der før havde været “gratis” som at gå på arbejde, sove, knalde, se tv, være alene, tage på ferie, lave ingenting, spise aftensmad sent, gå sent i seng osv. er ikke gratis mere. Nu er der dårlig samvittighed, når barnet først bliver hentet 15.30, fordi man skal arbejde. Alle sjove ting efter at barnet er kommet i seng, skal altid måles op imod hinanden og op imod 8 timers søvn. Og så har jeg slet ikke fortalt om hele “ferie”- konceptet, hvor det hjemmelavede vækkeur stadig vågner imellem 6.30-7.30 og forlanger underholdning nonstop de næste 12 timer.
  5. Din eneste ene! Den person, som du før kunne kigge på og tænke: “Wauw, han er helt perfekt. Hvordan mon vores barn ville blive?” er du klar til at slå ihjel, når barnet ikke vil sove om natten og på en helt masse andre tidspunkter. Men iøvrigt er det også med ham eller hende, at du virkelig får trænet dine forhandlingsevner: “hvis du sover nu, så sover jeg bagefter.”
  6. Alt er ligegyldigt! Alle de 5 første punkter er ligegyldige i forhold til, at du er blevet mor! Du er blevet mor og det barn, der til tider er pisse irriterende og vågner alt for tidligt, er kilde til så uendelig meget kærlighed, taknemmelighed og grin. Og måske er det endda hele meningen med livet!