Sådan har jeg det også!

Sådan har jeg det også!

28. marts 2019 0 Af Line

Jeg kom til at grine den første dag i den støttegruppe, jeg gik i for mødre med fødselsdepression! Flere sad omkring mig og græd, men jeg grinte!

Det var ikke meningen og det var SLET ikke fordi, at jeg syntes at deres historier var sjove eller, at det var ikke synd for dem.

Nej, jeg grinte fordi jeg var så lettet! Jeg havde gået med de her følelser alene i så mange måneder og været sikker på, at jeg var den eneste på hele jorden, der havde det sådan!

Og så pludselig mødte jeg ikke bare en kvinde men flere kvinder, der havde nogle af de samme tanker og følelser som mig. Det var en lettelse!

Det er svært at beskrive men på en eller anden måde, kan jeg godt li at andre også har det som mig. Det er ikke et spørgsmål om at: “hvis jeg har det dårligt, skal alle andre også ha’ det dårligt.” Det er mere fordi, at det hjælper mig til at være mindre ensom med det, jeg har oplevet. Så er det rart at snakke med nogen, der har prøvet det samme!

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Når man bærer på noget tungt og føler, at man er den eneste, der har det sådan, så er det klart at ensomheden kan komme snigende. Hvis vi i stedet tør snakke om de her ting både fødselsdepression og alle andre svære ting, så opdager vi, at vi ikke er alene. Og at der rent faktisk er andre, der har det som os og som vil forstå, hvis vi deler vores historie med dem. Og så bliver det hele bare lettere!

I dag bliver jeg stadig lettet, når jeg hører eller læser om andre kvinder, der har/ har haft en fødselsdepression. Og jeg er så taknemmelig for, at vi endelig er begyndt at nedbryde det tabu, der er forbundet til en fødselsdepression. Mest af alt fordi jeg ved, at der sidder nogle kvinder, der lige nu har allermest brug for at vide, at de ikke er alene og at det er muligt at komme ud på den anden side af fødselsdepression!

Læs også indlægget om, hvordan jeg opdagede, at jeg havde en fødselsdepression!