Hvad har hjulpet mig? Del 1: Meditation

Hvad har hjulpet mig? Del 1: Meditation

21. januar 2019 0 Af Line

Det her indlæg bliver det første i en række af indlæg om alle de ting, jeg har brugt til at få det bedre og ikke mindst stadig bruger for at blive ved med at ha’ det godt.

Vi starter med meditation i anledningen af, at jeg forleden dag nåede et helt år, hvor jeg har mediteret hver eneste dag!

Da jeg startede med at meditere et stykke tid efter, at Molly var blevet født, brugte jeg mest meditationen til at “slukke ildbrande”, når jeg trængte til en pause. Det var rart og det hjalp mig helt klart til at få ro på i situationen.

Men det var først, da jeg for lidt over 2 år siden begyndte at meditere flere gange om ugen, at jeg for alvor mærkede den positive effekt meditation kan ha’.

Hvad det er meditation gør for mig er svært at forklare, men jeg føler den største forskel meditation har gjort for mig er, at jeg er blevet bedre til at se mine tanker og følelser som adskilt fra mig. Jeg forestiller mig tit ideen om, at mit sind er den blå himmel og mine tanker og følelser er skyer, der svæver forbi. Det virker altså ret godt, når man som mig kæmper med angst næsten dagligt.

Jeg synes, at en meditationpraksis faktisk er meget privat og derfor kan det også være svært at sætte ord på samtidig med, at det kan være forskelligt fra person til person, hvad man får ud af det.

Men der en stilhed, når man mediterer, som på en gang er virkelig rar men også en smule skræmmende at sidde helt alene med sig selv.

Min favoritapp til meditation er Headspace, hvor nogle meditationer er gratis og resten koster cirka 100 kr. om måneden at få adgang til. Jeg har den betalte udgave og der er en del gode meditationsforløb til fx. angst og stress. Udover er der også en masse enkelte meditationer, der passer til forskellige situationer og strækker sig fra 3 min og op.

Ellers er youtube et fantastisk sted at finde meditationer og her er jeg meget glad for The Honest Guys, som har nogle mere spirituelle meditationer, der er ret vilde.

Jeg mediterer altid en gang om dagen med en meditation fra Headspace og så forsøger jeg de fleste dage at lave en længere en fra fx. The Honest Guys.